Over ons

‘Varen met Joop-2’ is een activiteit voor mensen met een beperking. Varen met Joop bestaat al vele jaren maar heeft in de zomer van 2015 een doorstart gemaakt. De oprichter van de oorspronkelijke stichting, Joop Reimerink, heeft in het verleden vele vaartochten georganiseerd. Marcel Matthijsse en Gerard Bloemberg gingen als vrijwilliger mee op de boot van Joop Reimerink uit Duiven. In 2014 is Joop er mee gestopt vanwege zijn leeftijd. 

Doorstart van Varen met Joop

Omdat de stichting Varen met Joop zonder Joop niet denkbaar was is de stichting in 2014  formeel opgeheven. Dit was voor Gerard Bloemberg en voor Marcel Matthijsse van watersportvereniging De Bijland aanleiding om eens met Joop te gaan praten. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een doorstart: ‘Varen met Joop-2’. Op 13 augustus 2015 is de oprichtingsakte van ‘Varen met Joop-2’ bij de notaris gepasseerd. Daarmee kwam een vervolg op een lange geschiedenis.

Inmiddels is het eerste lustrum al geruime tijd achter de rug. Dankzij de financiële ondersteuning van onze sponsors kunnen we in volle vaart op weg naar het tweede lustrum.

Missie en visie

De stichting Varen met Joop-2 beoogt mensen uit hun isolement te halen, die belemmerd worden in hun sociaal functioneren door hun situatie dan wel door lichamelijke en/of verstandelijke beperkingen, waardoor sociale contacten en ontspanningsmogelijkheden geminimaliseerd worden of zelfs onmogelijk zijn.

Hiertoe volgt de stichting twee sporen:

a. een jaarlijkse bootreis, waardoor de mensen die tot de doelgroep behoren er samen met lotgenoten en enthousiaste vrijwilligers een dag gezellig uit zijn;

b. het bevorderen van de integratie tussen mensen met een handicap en mensen zonder handicap, tussen ouderen en jongeren.

Bestuur

Het bestuur van de stichting bestaat statutair uit minimaal 3 leden.

Momenteel is de samenstelling als volgt:

Marcel Matthijsse | voorzitter
Gerard Bloemberg | secretaris/penningmeester
Wilco Kelderman | bestuurslid
Tom Bloemberg | bestuurslid

Stichtinggegevens

Stichting Varen met Joop-2

Secretariaat: Keurbeek 11
6914 AE  Herwen
Telefoon:      06 531 549 68 (voorzitter)
–                     06 223 870 60 (secretaris/penningmeester)
e-mail:          info -apenstaartje- varenmetjoop-2.nl
IBAN:           NL52 RABO 0305 5753 09
KvK:             63914875
RSIN:           8554 51 385
ANBI:           ja
Opgericht:   13-08-2015

Meer informatie?

Heeft u vragen of interesse in onze vaartochten? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen
© 2024 Varen met Joop-2
Realisatie door Pixel Creation