Over ons

‘Varen met Joop-2’ is een activiteit voor mensen met een beperking. Varen met Joop bestaat al vele jaren maar heeft in de zomer van 2015 een doorstart gemaakt. De oprichter van de oorspronkelijke stichting, Joop Reimerink, heeft in het verleden vele vaartochten georganiseerd. Marcel Matthijsse en Gerard Bloemberg gingen als vrijwilliger mee op de boot van Joop Reimerink uit Duiven. In 2014 is Joop er mee gestopt vanwege zijn leeftijd. 

Doorstart van Varen met Joop

Omdat de stichting Varen met Joop zonder Joop niet denkbaar was is de stichting in 2014  formeel opgeheven. Dit was voor Gerard Bloemberg en voor Marcel Matthijsse van watersportvereniging De Bijland aanleiding om eens met Joop te gaan praten. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een doorstart: 'Varen met Joop-2'. Op 13 augustus 2015 is de oprichtingsakte van 'Varen met Joop-2' bij de notaris gepasseerd. Daarmee kwam een vervolg op een lange geschiedenis.

Inmiddels is het eerste lustrum al geruime tijd achter de rug.
Dankzij de financiële ondersteuning van onze sponsors kunnen we in volle vaart op weg naar het tweede lustrum.

Een ANBI stichting?

Varen met Joop-2 is op 13-08-2015 opgericht. Op 09-05-2016 heeft de Belastingdienst de stichting de ANBI status toegekend. Daardoor is het aantrekkelijk om sponsor te zijn of een donatie te doen. Informeer naar de voorwaarden!

ANBI Stichting